Hospitalisatieverzekering


Verzekering voor particulieren

Waarom een hospitalisatieverzekering?

Hoewel een hospitalisatieverzekering geen verplichte verzekering is, wordt ze toch sterk aangeraden. In vele gevallen is een verblijf in het ziekenhuis immers onvermijdelijk. Elk jaar krijgt één gezin op drie er mee te maken! In geval van ziekenhuisopname betaalt de Sociale Zekerheid een deel van uw kosten, maar zeker niet het volledige bedrag. Dan komt een hospitalisatieverzekering goed van pas.


Onze tip: Sluit tijdig een complete hospitalisatie verzekering af! Bij ziekenhuisopname heeft u dan geen financiële zorgen, administratieve of financiële rompslomp meer. U hoeft zich enkel te concentreren op wat belangrijk is: genezen!

U bent verzekerd via uw werkgever?

Wanneer u uw collectieve hospitalisatieverzekering stopzet, omwille van een andere job, een tijdelijk verblijf in het buitenland, of uw pensioen, wil u uiteraard uw bestaande hospitalisatieverzekering veiligstellen. Deze individuele voortzetting is een recht, ingeschreven in de Wet Verwilghen.

Maar met dit recht alleen bent u niet gevrijwaard van de premieschok die u mogelijk te wachten staat. Voor eenzelfde leeftijd liggen de groepspremies immers een stuk lager dan de individuele premies. Bovendien stappen de meeste mensen pas uit een groepsverzekering op hun pensioenleeftijd, een moment waarop u meer kans hebt op medische problemen heeft, uw inkomen daalt, en een individuele instappremie hoger ligt.

Wat is Plan Horizon van DKV of VISION van AG Insurance?

Dit is een wachtpolis, waarmee u uw leeftijd en instappremie van een individuele hospitalisatiepolis nu al kan 'bevriezen'. Daardoor betaalt u aanzienlijk minder premie wanneer u uit de groepspolis stapt.

Wie kan aansluiten?

Aansluiten kan eigenlijk al vanaf de geboorte. Hoe vroeger u aansluit, hoe lager de 'wacht'premie, en hoe lager de instappremie voor de hospitalisatiepolis die u later zal afsluiten wanneer u uw werkgever verlaat. Bent u al (bijna) met pensioen, dan heeft een wachtpolis geen zin meer.

Op zoek naar verzekeringen voor ondernemers?