Wat is een krediethergroepering?

Betaalt u verschillende kredieten of leningen terug aan verschillende financiële instellingen? Dan kan het een goed idee zijn om al deze kredieten bij één enkele instelling te centraliseren.

Bij een krediethergroepering, of kredietovername, worden uw verschillende kredieten samengevoegd tot één enkele lening. Hierdoor moet u nog maar één lening afbetalen in plaats van meerdere. Het centraliseren van uw kredieten in één enkele lening biedt enkele belangrijke voordelen.

Wanneer en hoe uw kredieten hergroeperen?

U kunt op elk ogenblik vragen om uw kredieten te hergroeperen. Iedereen kan dit aanvragen op basis van enkele voorwaarden.

Schuldcentralisatie zorgt voor lagere maandlast

Merkt u dat de totale maandlast van uw hypothecair krediet en uw andere kredieten te zwaar is geworden, wacht dan niet tot het te laat is en laat ons uw kredietdossier screenen. Misschien kunnen we u helpen door het hergroeperen van uw kredieten via een schuldcentralisatie.

Schuldcentralisatie is een hergroepering van verschillende kredieten waarvan één woonkrediet en minstens drie andere kredieten of leningen. Er wordt een nieuw woonkrediet aangegaan waarin uw andere leningen mee zijn opgenomen.

Goed om te weten


Waaraan moet u voldoen om in aanmerking te komen voor een schuldcentralisatie?

  • Het woonkrediet moet na de schuldcentralisatie het belangrijkste onderdeel uitmaken van de nieuw samengestelde lening.
  • Het terug te betalen bedrag mag niet hoger liggen dan de waarde van uw woning.
  • De totale maandlast moet na centralisatie lager zijn dan uw huidige maandlast.
  • U moet maandelijks voldoende huishoudbudget overhouden om te leven.

Let op, geld lenen kost ook geld.