Wat is een persoonlijke lening op afbetaling?

U wilt een nieuwe tv, nieuwe meubels of een zwembad in de tuin? Met een persoonlijke lening kan dat, zonder uw budget uit evenwicht te brengen. Met een persoonlijke lening op afbetaling betaalt u alles wat u wilt, zonder dat u uw uitgaven hoeft te verantwoorden.

Wat zijn de voordelen van een lening op afbetaling?

Financier al uw projecten zonder rechtvaardiging

Afhankelijk van uw behoeften, beschikt u over een extra budget van 1.300 tot 50.000 euro om uw meest persoonlijke projecten te realiseren met behoud van uw spaargeld.

Hoe werkt een persoonlijke lening op afbetaling?

Een gespecialiseerde kredietgever leent u een som voor een bepaalde periode. U betaalt op vaste tijdstippen een deel van het geleend bedrag terug, met intrest.

De kredietovereenkomst zegt niet altijd waarvoor u het geleend geld moet gebruiken. In de praktijk hebben veel kredietverstrekkers hun leningen op afbetaling een commerciële naam gegeven zoals bijvoorbeeld een hobbylening, tuinlening of vakantielening.

Het principe achter al deze benamingen is steeds hetzelfde, het zijn allemaal leningen op afbetaling.

Goed om te weten


  • Lenen voor een aankoop naar keuze, van een nieuwe computer tot een zwembad in uw tuin of hobbymateriaal voor de kinderen. Het is allemaal mogelijk.
  • U wilt uw gezinsbudget niet in het gedrang brengen voor éénmalige grote uitgaven. Een persoonlijke lening op afbetaling biedt dan een oplossing.
  • Al vanaf 1.300 euro kan u een lening afsluiten aan een interessant tarief én met een looptijd op uw maat. Zo kunt u uw uitgaven in de tijd spreiden.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Welk tarief is van toepassing?

Het tarief van een lening op afbetaling is afhankelijk van het doel waarvoor u wil lenen.

Hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening op afbetaling?

Bij ons krijgt u altijd een lening op maat van uw persoonlijke situatie. Aan de hand van o.a. uw inkomsten, uw gezinsbudget, uw lasten, ... voeren wij een simulatie uit. Zo bekijken we de mogelijkheden en weet u meteen welk bedrag u kan ontlenen.

Kan ik mijn persoonlijke lening op afbetaling vervroegd terugbetalen?

Jazeker, u kan zowel een gedeeltelijke als een volledige vervroegde terugbetaling doen. Neem in dat geval contact op met ons kantoor.

Let op, voor een vervroegde terugbetaling moet u een wederbeleggingsvergoeding betalen.

Wat heb ik nodig voor het aangaan van een persoonlijke lening op afbetaling?

Als u een lening op afbetaling wenst af te sluiten moet u minstens 18 jaar oud zijn, de Belgische nationaliteit hebben en een vast inkomen hebben.