Uitvaartverzekering


Bespaar uw dierbaren een hoop financiële zorgen en plan uw uitvaart volgens uw wensen

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is een type levensverzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. Hierdoor komen nabestaanden niet voor financiële verrassingen te staan na het overlijden van een geliefde, en hebben ze geen bijkomende zorgen tijdens een periode van verdriet.


Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Financiële gemoedsrust is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om een uitvaartverzekering af te sluiten.

  • Een uitvaart kost veel geld. Met een uitvaartverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden na uw overlijden geconfronteerd worden met hoge uitvaartkosten. Deze gedachte zorgt voor financiële gemoedsrust, zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden.
  • Er komt heel wat kijken bij een uitvaart. Het regelen van een persoonlijke begrafenis of crematie, het verwittigen van allerlei instanties, het deblokkeren van bankrekeningen, de aangifte van nalatenschap, ... Omdat al deze zaken moeten gebeuren tijdens een periode van diep menselijk verdriet, is hulp altijd welkom. Bij ons is nabestaandenzorg standaard inbegrepen in het uitvaartzorgplan. Een consulent nabestaandenzorg helpt bij de praktische en administratieve verwikkelingen na een overlijden. Zo kan uw familie in alle sereniteit afscheid nemen en rouwen.
  • Begrafenis of crematie? Bette Midler of Clouseau? Kerk of uitvaartcentrum? Sommige mensen sluiten een uitvaartverzekering af om zelf te beslissen hoe hun uitvaart er moet uitzien. Ze zien dit als een mooi gebaar naar hun nabestaanden, die gespaard blijven van moeilijke beslissingen.

Op zoek naar verzekeringen voor ondernemers?