Wat is een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering verzekerd u uw nieuwe fiets, jonge tweedehands fiets en e-bike tegen diefstal en schade. Bij het afsluiten van een fietsverzekering kunt u kiezen tussen een basis fietsverzekering (verzekering diefstal) of een omnium fietsverzekering (verzekering diefstal, schade en fietsbijstand).

Goed om te weten:

Wat is verzekerd bij een fietsverzekering?

U kunt zelf beslissen waarvoor u zich wenst te verzekeren. Afhankelijk van de door u gekozen waarborgen komt een fietsverzekering tussen in de onderstaande gevallen:

Goed om te weten


  • Oversteken doet u op een oversteekplaats voor fietsers
  • Voorrangsregels gelden ook voor fietsers
  • Hou altijd rekening met snelheidsbeperkingen
  • Twee fietsers mogen naast elkaar fietsen

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Is een fietsverzekering in België verplicht?

Heeft u een e-bike die een snelheid van 25 km/u overstijgt zonder dat u moet trappen? Dan bent u volgens de WAM-wet verplicht een verzekering BA motorrijtuigen te nemen. Deze verzekering vergoedt de lichamelijke en materiële schade die u aan anderen met uw elektrische fiets toebrengt.

De wet legt geen verzekeringsverplichtingen op voor andere elektrische fietsen. Hoewel u niet verplicht bent een verzekering te nemen, kun u best toch kiezen voor extra bescherming.

Wat kost een fietsverzekering?

De premie van een fietsverzekering hangt af van de door u gewenste waarborgen, de waarde en het type van uw fiets. Doorgaans zijn de premies voor racefietsen en dure mountainbikes hoger dan voor stadsfietsen of elektrische fietsen.