Wat is een paardenverzekering?

Met een paardenverzekering sluit u financiële risico's uit. Stel dat er iets gebeurd met uw paard, dan wilt u toch een goede verzekering zodat u niet zelf alle financiële lasten moet dragen? Denk hierbij aan het (plotseling) overlijden van uw paard, een ongeluk, ziekte of financiële risico's.

Wat dekt een paardenverzekering?

Goed om te weten


  • U kan uw paard verzekeren vanaf zijn conceptie tot zijn pensioentijd, zonder waarde limiet, ongeacht het gebruik of de locatie in de hele wereld.
  • Geen wachttijd voor dood, euthanasie of medische schadegevallen, zodra het paard verzekerd is.
  • Uw paard is wereldwijd verzekerd.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Moet ik voor mijn paard een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

In een aantal gevallen is dit gedekt door uw eigen particuliere aansprakelijkheid verzekering. Als dit niet of slechts gedeeltelijk het geval is, kunt u de particuliere risico aansprakelijkheid van uw dier apart verzekeren. Dit kan met en zonder gekoppelde paardenverzekering.

Hoe moet ik mijn verzekering opzeggen?

Opzegging van een verzekering dient u altijd schriftelijk te doen onder vermelding van het polisnummer, de gewenste datum van beëindiging en de reden van beëindiging.