Wat is een verzekering elektrisch en elektronisch materieel?

In dit digitale tijdperk valt elektronica niet meer weg te denken uit een moderne onderneming. U gebruikt hard- en software voor uw voorraadbeheer, de boekhouding, de facturatie, het klantenbeheer en de beveiliging van uw gebouw. Een verzekering elektrisch en elektronisch materieel is speciaal ontwikkeld om uw elektronica-uitrusting te beschermen tegen onder meer menselijke onhandigheid en uw data en software tegen systeempannes en diefstal.

Met een verzekering elektrisch en elektronisch materieel bovenop uw brandverzekering ondervindt uw onderneming nauwelijks hinder als het elektronicamateriaal het laat afweten. De verzekering vergoedt ook alle kosten die u maakt om bij schade tijdelijk naar een andere locatie te verhuizen. Zo wordt uw onderneming opnieuw gelanceerd, zonder oponthoud of klantenverlies.

Wat is gedekt?

Goed om te weten


  • Hardware en software zijn voor de meeste bedrijven onmisbaar. Het is dan ook belangrijk dat deze goed verzekerd zijn in geval van materiĆ«le schade of verlies.
  • Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor klanten met veel informatica- en elektronicamateriaal. Ze is dus in de eerste plaats bedoeld voor ondernemingen, maar kan ook onderschreven worden door particulieren met een zekere collectie elektronica.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wat moet u doen in het geval van een ongeluk?

Neem eerst en vooral contact op met ons kantoor. Samen bespreken we welke noodmaatregelen u snel kunt nemen om ergere schade te voorkomen. Als de schade verzekerd is, komt er in dringende situaties een vakman langs om bijvoorbeeld uw dak af te dekken of een lek te dichten.

Bij diefstal of poging tot diefstal doet u het volgende:

  • Dien meteen klacht in bij de politie.
  • Laat indien nodig uw bank- en kredietkaarten blokkeren.
  • Meld ons het voorval binnen 24 uur en bezorg ons het nummer van het proces-verbaal van de politie.
  • Verzamel zo veel mogelijk bewijsmateriaal van de gestolen elektronica en toon het aan de expert. Facturen, foto's en garantiebewijzen helpen voor een snelle regeling.
Wat zijn de belangrijkste uitsluitingen?

Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste uitsluitingen.

  • Slijtage.
  • Diefstal zonder spoor van inbraak en/of geweld of bedreigingen.
  • Esthetische schade die de goede werking van uw materieel niet verhindert.

Let op, de bovenstaande lijst is niet volledig. Voor de exacte omvang van alle waarborgen en uitsluitingen kan u de infofiche van de verzekering elektrisch en elektronisch materieel raadplegen op de pagina infofiches van onze website.