Wat is een verzekering machinebreuk?

Veel ondernemingen zijn erg afhankelijk van machines. Als die, vaak dure, machines plots beschadigd raken, kan dit zware financiële gevolgen hebben. Deze verzekering kan de nodige zekerheid bieden.

De verzekering machinebreuk verzekert de materiële schade aan de machines en toestellen in uw onderneming die worden gebruikt om de bedrijfsactiviteit uit te voeren. Zowel vaste machines als hef- en werftoestellen kunnen verzekerd worden binnen deze verzekering.

Wat dekt de verzekering machinebreuk?

De verzekering machinebreuk dekt alle onvoorziene en plotselinge schade.

Basiswaarborg

Is er schade aan uw operationele verzekerde toestellen, dan is deze schade verzekerd tenzij die wordt uitgesloten in de algemene en bijzondere voorwaarden. Ook verzekerd is de schade die voorviel tijdens de montage van het toestel, tijdens de verplaatsing en montage voor onderhoud en/of tijdens revisie of herstelling.

Uitbreidingen

Om de verzekering meer aan uw noden en wensen aan te passen kan u ervoor kiezen om een aantal uitbreidingen bij op te nemen in de bijzondere voorwaarden:

Goed om te weten


  • Een verzekering machinebreuk is een ideale aanvulling op de brandverzekering om zowel vaste als mobiele machines te verzekeren tegen machinebreuk.
  • Zowel binnen als buiten de bedrijfsgebouwen en tijdens het transport, met uitbreidingen voor mobiele machines.
  • Voor elke onderneming, van KMO tot multinational, met een machinepark. Ook leasingmaatschappijen van machines kunnen deze verzekering onderschrijven.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Welke schade is niet verzekerd?

De voornaamste uitsluitingen zijn:

  • Slijtage.
  • Opzettelijke schade veroorzaakt door een verzekerde.
  • Onrechtstreekse schade zoals stillegging, gebruiksderving, productie- en/of rendementsverlies.
  • Esthetische schade zoals schilfers, krassen of deuken die de werking van het verzekerde toestel niet in gedrang brengen.
  • Verlies of beschadiging van gegevens, codes en/of programma's, evenals de gebrekkige werking of de panne van informaticasystemen (hardware, software).

Let op, de bovenstaande lijst is niet volledig. Voor de exacte omvang van alle waarborgen en uitsluitingen kan u de infofiche van de verzekering machinebreuk raadplegen op de pagina infofiches van onze website.