Wat is een cyberverzekering voor bedrijven?

Een hacker die uw bedrijfsnetwerk binnendringt, een phishingmail die zorgt voor een gegevenslek of een computervirus dat uw netwerk lamlegt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van cyberincidenten die helaas dagelijkse realiteit geworden zijn. Cybercriminaliteit treft bedrijven, zowel grote als kleine, en in uiteenlopende sectoren.

Kmo's, en zelfstandigen in het bijzonder, zijn erg kwetsbaar. Ze beschikken niet altijd over een doorgedreven beveiligingssysteem of missen de slagkracht om adequaat te reageren op een cyberaanval. Preventie en bescherming gaan dan ook hand in hand. Antivirussoftware en een firewall die up-to-date is, regelmatig back-ups maken en een alerte houding in de onlinewereld kunnen veel onheil voorkomen. Risico's voor 100% elimineren is jammer genoeg niet mogelijk.

Een cyberverzekering kan de nodige bescherming bieden wanneer de preventie heeft gefaald.

Wat dekt een cyberverzekering voor bedrijven?

Een cyberverzekering voor bedrijven verzekert zowel de schade aan uw onderneming als de schade aan derden en biedt u 24/7 IT-bijstand na een cyberincident. Zo kunt u snel terug focussen op uw business.

Eigen schade aan uw onderneming

Schade aan derden

24/7 IT-bijstand

Goed om te weten


  • Een cyberverzekering voor bedrijven is nuttig voor alle ondernemingen die afhankelijk zijn van digitale informatie, ongeacht hoe groot ze zijn.
  • Een cyberverzekering voor bedrijven vergoedt de financiële schade in het geval van een cyberaanval (tot op een bepaalde hoogte) en biedt 24/7 bijstand via IT-experten.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Waar ben ik verzekerd?

U bent wereldwijd verzekerd met uitzondering van de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Welke schade is niet verzekerd?

Schade die het gevolg is van:

  • Opzet of het bewust schenden van wetten en instructies.
  • Uitval van de infrastructuur, van openbare nutsvoorzieningen of van telecomoperatoren.
  • Het ontbreken van preventiemaatregelen, zoals beveiligde toegang met gebruikersnaam en wachtwoord, een firewall, antivirussoftware of back-ups.

Let op, de bovenstaande lijst is niet volledig. Voor de exacte omvang van alle waarborgen en uitsluitingen kan u de infofiche van de cyberverzekering voor bedrijven raadplegen op de pagina infofiches van onze website.