Wat is een bijstandsverzekering?

Een bijstandsverzekering is een extra verzekering bovenop uw BA autoverzekering voor hulp bij autopech of medische bijstand. Uw gewone verzekering zal u namelijk alleen bijstand bieden als u een ongeval heeft.

Weet dat de contracten zeer verschillend zijn en zowel voertuig- als personenbijstand kunnen bieden.

Voertuigbijstand

De meeste bijstandscontracten auto dekken onder andere de volgende situaties:

Reisbijstand: voertuig- en personenbijstand

Sommige bijstandsverzekeringen bieden zowel personen- als voertuigbijstand en zijn volwaardige reisbijstandsverzekeringen.

Wat dekt een bijstandsverzekering?

In principe geeft een verzekering 'bijstand voertuigen' u recht op de volgende diensten als u pech krijgt of bij een ongeval betrokken raakt:

Sommige contracten voorzien onder bepaalde voorwaarden ook een tussenkomst voor:

Goed om te weten


  • De bijstandsverzekeraar zal de takelkosten, de verzendkosten van wisselstukken, enzoverder betalen, maar nooit de herstellingskosten zelf.
  • Sommige bijstandscontracten leggen een kilometervrijstelling op. Ze komen bijvoorbeeld niet tussen op minder dan 10 km van uw woonplaats.
  • Sommige bijstandsverzekeraars weigeren een waarborg voor voertuigen ouder dan 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wat zijn de voordelen van een bijstandsverzekering?

Enkele voordelen van een bijstandsverzekering voor uw voertuig:

  • Hulp bij elke vorm van immobiliteit, zoals pech, een ongeval, een probleem met uw banden, verkeerd getankte brandstof, sleutels verloren, zonder brandstof gevallen, ...
  • Kwalitatieve dienstverlening waarbij uw voertuig vaak ter plaatse kan hersteld worden.
  • Geen beperking op het aantal interventies.
Kan ik zelf de garage voor herstelling kiezen?

Als uw voertuig gesleept moet worden, kiest u zelf de garage waar u de herstelling wil laten uitvoeren. Indien u recht heeft op een vervangwagen krijgt u meestal de mogelijkheid deze te laten leveren op een plaats naar keuze en hem weer te laten ophalen.

Wat zijn de belangrijkste uitsluitingen?

Uitgesloten zijn onder andere:

  • Misbruik.
  • Wisselstukken voor uw wagen.
  • Geplande immobiliteit, voor geplande herstellingen bespreekt u de mogelijkheden voor een vervangwagen het best met uw garage.
  • Kraankosten, wanneer uw voertuig ondersteboven ligt of wanneer u uzelf ergens in vastrijdt moet er beroep gedaan worden op een gespecialiseerde bergingsfirma. Extra kosten kunnen doorgerekend worden.

Let op, de bovenstaande lijst is niet volledig. Voor de exacte omvang van alle waarborgen en uitsluitingen kan u de infofiche van de bijstandsverzekering raadplegen op de pagina infofiches van onze website.