Wat is een verzekering juwelen en verzamelingen?

Een verzekering juwelen en verzamelingen is een alle risico's verzekering voor waardevolle voorwerpen van particulieren zoals juwelen, uurwerken, laptops, bontmantels, jachtwapens, fototoestellen, sport- of andere uitrustingen.

Wat dekt een verzekering juwelen en verzamelingen?

Ieder verzekeringscontract is maatwerk. Al deze persoonlijke waardevolle voorwerpen zijn namelijk kostbaar, zowel in de letterlijke betekenis ervan, maar ook op emotioneel vlak. In overleg kunnen uw waardevolle voorwerpen worden verzekerd op basis van een aangenomen waarde.

De dekking houdt ook de accidentele breukschade in, en kan tot Europa of wereldwijd uitgebreid worden.

Goed om te weten


  • Als u waardevolle juwelen en/of verzamelingen bezit, kunt u die beter verzekeren via een gepersonaliseerde bescherming die veel verder gaat dan een klassiek brandverzekeringscontract. Een contract volledig op maat is dus aanbevolen.
  • Ook al hebt u geen peperdure juwelen in huis, leg steeds een inventaris aan van al uw waardevolle bezittingen. Dit lijstje, liefst aangevuld met gedetailleerde foto's, zal erg nuttig blijken wanneer zich ooit een schadegeval of diefstal zou voordoen. Het zal niet alleen het opsporingswerk van de politie vooruithelpen en versnellen, maar ook de vergoeding door uw verzekeraar makkelijker maken.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Moet ik een apart contract afsluiten voor juwelen en verzamelingen?

Voor een beperkte verzameling (bijvoorbeeld postzegels, oude munten, goud, ...) of wat meer juwelen dan normaal, is het perfect mogelijk om een uitbreiding te vragen van de diefstalverzekering die u samen met de brandverzekering afsluit. De betrokken bezittingen worden in het bijvoegsel vermeld, alsook de eventuele te nemen preventiemaatregelen zoals een kluis of alarmsysteem. Deze uitbreiding kan aanleiding geven tot een bijpremie.

Voor wie over een grote verzameling juwelen of andere waardevolle bezittingen beschikt, is een aparte verzekering wel steeds aangewezen. Voor kunstwerken bestaat overigens een aparte verzekering kunstvoorwerpen.