Wat is een verzekering BA bedrijfsvoertuigen?

De verzekering BA bedrijfsvoertuigen is een wettelijk verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor bedrijfsvoertuigen, voertuigen voor het vervoer van goederen tot 3,5 ton (lichte vrachtwagens) en voor vrachtwagens.

Een verzekering BA bedrijfsvoertuigen verzekert uw aansprakelijkheid als bestuurder en is in België wettelijk verplicht. Als u een ongeval veroorzaakt, vergoedt uw verzekering BA bedrijfsvoertuigen de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij en uw passagiers.

Welke risico's dekt een verzekering BA bedrijfsvoertuigen?

De verzekering BA bedrijfsvoertuigen vergoedt alle lichamelijke en materiële schade die u aan anderen toebrengt als u een ongeval zou veroorzaken. Dit omvat ook hun inkomensverlies, bijvoorbeeld een lager inkomen uit arbeid of een daling in de omzet, door een gedeeltelijke of volledige arbeidsongeschiktheid.

Aanvullende verzekeringen voor een betere bescherming

Schade en verwondingen die u zelf oploopt, worden niet vergoed door de verzekering BA bedrijfsvoertuigen. Daarom wordt deze meestal aangevuld met een aantal bijkomende verzekeringen voor een betere bescherming.

Goed om te weten


  • Een verzekering BA bedrijfsvoertuigen is in België wettelijk verplicht.
  • Als u een ongeval veroorzaakt, vergoedt deze verzekering de schade aan derden.
  • Om uw eigen schade te verzekeren moet u aanvullende verzekeringen onderschrijven.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we een antwoord op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Wat zijn de belangrijkste uitsluitingen?

Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste uitsluitingen.

  • Schade aan het bedrijfsvoertuig zelf.
  • Schade aan vervoerde goederen, koopwaar, professioneel en persoonlijk materiaal.
  • Schade veroorzaakt door het loutere feit dat u goederen vervoert of laadt en lost. Deze risico's vallen mogelijk onder uw verzekering BA ondernemingen. Als deze goederen schade veroorzaken terwijl u met de auto rijdt, dan kunt u wel rekenen op uw BA autoverzekering. Bijvoorbeeld wanneer een ladder tijdens het rijden van het dak van een bestelwagen of van een aanhangwagen valt.

Let op, de bovenstaande lijst is niet volledig. Voor de exacte omvang van alle waarborgen en uitsluitingen kan u de infofiche van de verzekering BA bedrijfsvoertuigen raadplegen op de pagina infofiches van onze website.